Reklama
Reklama
 Sexy 

Desatero pro krásnou pleť v létě

28. června 2019 13:20
Zatímco v zimě se před větrem schováváte, tak za horkých letních dnů mu nastavujete svou tvář, neboť vám přináší úlevu a osvěžení. Nikoliv však vaší pleti, kterou spolu s UV zářením okrádá o tolik potřebnou hydrataci. Navíc čas letních prázdnin a dovolených svádí k porušování všech zažitých rituálů, které po celý rok normálně fungují. Ani s péči o pleť to často nebývá moc slavné. Přitom právě v tuto dobu ji potřebuje více než kdokoliv jindy, aby letní dny přežila bez větších šrámů. Nezapomínejte na ni! Máme pro vás pár tipů, jak si zachovat krásnou tvář.

1. Chraňte svou pleť před spálením! Volné radikály způsobují rychlejší stárnutí pleti a stojí i za vznikem nádorů kůže. Vybavte se proto kvalitním ochrannými krémy proti UV záření. Jak si však vybrat ten pravý? „Vždy je nutné se chránit tak, aby nedošlo ke spálení kůže. Každý z nás má zkušenost, za jak dlouho dojde ke spálení. Udávaný faktor nám říká kolikrát se tento čas prodlouží po namazání. Pokud vím, že s neopálenou kůží zčervenám po 10 minutách, krém s ochranným faktorem 30 mi prodlouží dobu do spálení na 5 hodin,“ vysvětluje dermatoložka a anti-agingová specialistka MUDr. Tereza Gabryšová z Kliniky YES VISAGE. Navíc významnou roli hraje, jaký je člověk fototyp a jak je již pokožka na UV záření aklimatizovaná. Tedy, zda už je lehce opálená či nikoliv. Vyšší ochranný faktor je vhodný i při pobytu u moře, kde odraz UV záření od vodní hladiny zvyšuje riziko spálení.

2. Chraňte svou tvář před přímým slunečním svitem za pomoci klobouků, slunečních brýlí či slunečníku. „Osobně mám raději pasivní fotoprotekci: nepobývat přes poledne na slunci, používat ochranné oblečení (oblečení proti slunci, surfařská trika a pod.), kšilty, klobouky a postupně prodlužovat pobyt na slunci. Ochranné krémy mazat v dostatečné vrstvě, pravidelně přimazávat po 2 hodinách, při zapocení a po koupání,“ doporučuje dermatoložka a anti-agingová specialistka.

3. Samozřejmostí by mělo být použití hydratační péče ráno a večer. Nejdříve důkladná očista a pak intenzivní zvláčnění za pomoci hydratačního krému i séra.

4. Nezapomínejte na pravidelný pitný režim. Během dne se pleť hydratuje sama za pomoci potu. Jenom v případě větrného počasí je dobré dopřát pleti úlevu v podobě spreje s mineralizovanou vodou.

5. Pokud letní slunečný den netrávíte na pláži, ale v práci, přibalte si minerálku jak na pití tak i ve spreji. První přinese úlevu vám a druhá vaší pleti, která strádá vlivem klimatizace. Stačí tvář během dne dle potřeby lehce přestříkat.

6. Vybavte se na léto kvalitními inertními líčidly. Tedy produkty, které jsou bez dráždivých látek, zejména bez konzervantů, bez barviv a bez parfemace. Poslouží vám jako ochrana před UV zářením, smogem a modrým světlem. Pokud nechcete trávit dlouhý čas líčením, zvýrazněte svůj pohled za pomoci speciálně navržených jemných řas pro mimořádný objem a délku. Výjimečnost těchto řas spočívá především v minimální tloušťce. V Salonech YES VIP používáme řasy pouhých 0,03 až 0,07 mm, tedy stejně tenké jako vaše vlastní řasy. Tajemství revoluční techniky prodlužování řas spočívá v přirozeně vypadajících řasách různých délek a barev s vysokým leskem a vějířovým efektem. Řasy jsou připevněny jedna po druhé na řasy původní, v tom spočívá kouzlo jejich přirozeného chování a vzhledu.

7. Ani v létě nezapomínejte na profesionální péči o pleť. Jako znovuzrozená bude vaše pleť díky čtyřkrokovému neinvazivnímu ošetření pleti za pomoci unikátního přístroje YES Care. Ošetření představuje jedinečnou kombinaci hloubkového čištění pleti ve spojení s oxygenoterapií, radiofrekvenční obnovou kolagenu s elastinem a ultrazvukovým zapravením výživového séra, aminokyselin, kyseliny hyaluronové, peptidů, vitamínů a dalších látek individuálně dle stavu vaší pleti.

8. Na výrazněji dehydratovanou a ochablou pleť platí jen vysoce účinné zbraně. „V tomto případě je třeba začít s intenzivní hydratací pomocí plazmaterapie s kyselinou hyaluronovou Celullar matrix a pomocí mezoterapie s kyselinou hyaluronovou, vitamíny, aminokyselinami a podobně,“ prozrazuje dermatoložka a anti-agingová specialistka MUDr. Tereza Gabryšová z Kliniky YES VISAGE.

9. Pamatujte si, že kráse vaší pleti svědčí i dostatek spánku a odpočinku.

10. Pečovat o svoji pleť můžete nejen zvenku, ale i zevnitř. Léto je ideální čas na zvýšenou konzumaci ryb, ovoce a zeleniny, které jsou bohaté na antioxidanty: pycnogenol, resveratin, vitamin C,A,E, lykopen, flavonoidy a podobně. 

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Žlučník může zlobit i relativně nenápadně. Jaké problémy horzí a kdy je nutná operace?

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová