Reklama
Reklama
 České celebrity 

Dana Morávková: Zabrusila si s olympionikem Alexejem Jagudinem

25. května 2019 10:10
Populární a charismatická herečka Dana Morávková se v dětství věnovala krasobruslení. Svůj um na ledě dnes mohla oprášit v té nejlepší společnosti. Na zimním stadionu Hasa měla možnost doprovodit na bruslích při tiskové konferenci k lední show Louskáček na ledě světoznámého krasobruslaře Alexeje Jagudina. Společně s nimi vyrazily na led také dcera modelky Vlaďky Erbové Viktorka a naše krasobruslařka Eliška Březinová.

Dana Morávková byla na ledě jako ryba ve vodě. Jak dlouho se krasobruslení věnovala? „Od pěti nebo šesti let až do gymnázia, a pak jsem se rozhodla pro hereckou kariéru a moje profesorka na herectví Soňa Pavelková, což je maminka herce Ondry Pavelky, mi řekla, že nemůžete dělat DAMU a vrcholový sport, protože ty tréninky jsou dvoufázové nebo trojfázové, tak jsem se rozhodla pro herectví," vypráví herečka Dana Morávková. „Je to dobrá průprava pro život. Stopadesátkrát spadnete na zadek, po stopadesáté se zvednete," dodává. „Krasobruslení je nádherné, ale lidi, co to vidí jen v televizi, si neuvědomí, jak je to obrovská dřina a Alexei tomu musel věnovat všechno, aby byl tam, kam se dostal. Samozřejmě že je talentovaný, ale musela to být i strašná dřina".

Dcera Vlaďky Erbové Viktorka se krasobruslení věnuje už 7 let. Začínala jako sólistka, nakonec se našla v synchronizovaném bruslení. „Měli jsme individuální program, takže naštěstí to nebylo o brzkém vstávání, někdy jsme začínali v 11 hodin po vyučování, někdy až v odpoledních hodinách," svěřila se úspěšná modelka Vlaďka Erbová, která má většinu svého života propojenou s životem na zimním stadionu. Nejprve s dcerou, a dnes, když už je její dcera samostatná a jezdí na tréninky sama, se věnuje svému synu Markusovi, který hraje hokej. „Hokejový režim našeho syna je poměrně náročný na čas, na tréninzích se střídáme s partnerem, a pokud nám práce nedovolí jinak, pomůže nám Markusův trenér nebo jeho manželka," říká krásná modelka. „Pro mě je zima trochu peklo, takže v autě pořád vozím něco teplého", dodává Vlaďka Erbová.

Krasobruslař Alexej Jagudin přijel do Prahy, aby podpořil show Louskáček na ledě, ve které hraje hlavní roli. K jeho největším úspěchům patří vítězství na olympijských hrách v Salt Lake City v roce 2002. S naší současně nejúspěšnějsí krasobruslařkou Eliškou Březinovou se Alexej Jagudin setkal letos už dříve, a to na Mistroství Evropy. „Začala jsem spolupracovat s Jozefem Sabovčíkem a oni v té době bruslili společně, takže nás představil," vypráví o prvním setkání Eliška Březinová, která se aktivně připravuje na sezónu. „Měla jsem zranění, natržené vazy v koleni, abych řekla pravdu, tak jsem s tím odjela i Mistroství světa, takže to nebylo tak, jak bych si to představovala, ale že mám natržené vazy jsem zjistila až po návratu", dodává Eliška Březinová.

„V Praze nejsem poprvé a moc se mi tu líbí, rád se sem vracím. Dnes byla radost setkat se na ledě s tak úžasnými dámami a těším se, že se s nimi potkám v prosinci na lední show", dodává slavný krasobruslař Alexej Jagudin. Na stadionu se také chvíli věnoval krasobruslařské škole, děti byly nadšené. Setkání s takovou osobností je pro ně hnacím motorem a motivací. 

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Doby, kdy Missky byly samá kost a kůže, jsou dávno pryč. Podívejte se s námi

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová