Reklama
Reklama
 Komerční článek 

5 tipů, co patří k dokonalému létu

 
Konečně je tady tolik žádané léto, období dovolených, menšího pracovního nasazení a hlavně dlouhých teplých večerů. Ideální doba trávit čas v příjemné společnosti, skvěle se bavit a užívat si života. Dobrodružství, zábava, nové zážitky - to vše a ještě mnohem více patří ke slunným letním dnům. Pojďme se podívat, na co byste neměli zapomenout, abyste si léto užili!

1. Příjemná společnost Takže za prvé - ty nejlepší věci zažíváme společně. Ať už společně znamená s rodinou na výletech, ve dvou při západu slunce, v deseti s přáteli ve sklípku nebo ve stovkách na hudebním festivalu. Samotářství tedy schovejte do skříně k čepicím a kabátům, to se v létě nenosí. Léto by mělo patřit rodině a přátelům asi tak nějak jako Vánoce, protože prostě, kdy jindy, když ne teď?

2. Hezké prostředí Neříkáme, že to doma nemáte pěkné, ale tohle období se má rozhodně trávit venku. To teplo domova vám neuteče, raději utečte vy jemu. V zimě si ho užijete o dost líp, tomu věřte. Grilovačky na zahrádkách, cesty tam a zase zpátky, zábava u vody, bdění i spaní venku, nějaká ta spálená ramena, štípance od komárů a sklenička něčeho dobrého... Copak si bez toho dokážete představit léto? Nedokážete. Toť za druhé.

3. Jídlo a zase to jídlo Bod číslo tři charakterizuje staré známé úsloví - léto prochází žaludkem. Nebo takhle se to možná neříká, ale každopádně to tak je. O grilovačkách už jsme se zmiňovali, ale ta vůně linoucí se ulicemi a zahrádkářskými koloniemi není ani zdaleka jediná symbolika léta. Jíst vychlazený meloun k prasknutí, zachraňovat před upadnutím točenou zmrzlinu, mít pusu zamazanou od borůvek - na něčem v létě stoprocentně ujíždíte. My taky. To všichni.

4. Svěží letní pití Čím by bylo dobré jídlo bez dobrého pití? Radši ani nedomýšlet. Letní drinky by měly být nejen chutné, ale také osvěžující. Točená malinovka vévodí dětským žebříčkům, ale i milovníci vína mají po čem sáhnout. Horké dny vyzývají k pití růžových, lehkých bílých nebo šumivých vín. Stále tápete? Ideální k posezení s přáteli je třeba víno ze Zámeckého vinařství Bzenec, konkrétně Ryzlink rýnský, pozdní sběr 2010 z kolekce Terroir Moravia. Toto víno totiž letos zvítězilo v mezinárodní soutěži „Co chutná mladým". Sečteno, podtrženo, na víno je vždycky ta pravá chvíle, nezapomeňte a zapište si to spolu se čtvrtým tipem za uši.

5. Dobrá nálada, a hlavně žádná nuda Do třetice všeho dobrého a do pětice všeho psaného už zbývá jen se správně naladit. Přijde vám, že to s tím vším dobrým už trochu přeháníme? Ale no tak, vždyť jsme v létě všichni tak trochu sluníčkáři a tak to má být. Období dovolených, dlouhých dní a teplých večerů přece nemůže vyústit v nic jiného. Takže nahoďte úsměv, opalovací krém a sluneční brýle a vyrazte vstříc novým zážitkům. Tušíme, že to letos zase bude stát za to! Tak si to naplno užijte a na nic nečekejte! 

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová