Reklama
Reklama
 Sexy 

Tohle jsou finalistky České Miss 2017 v plavkách! Která bude letošní královnou krásy?

11. dubna 2017 02:50
„Práci modelky nemohou dělat jen kvůli slávě nebo penězům, ale proto, že je to baví, a to bylo na tom sněhu vidět! Navíc jsou holky mladé, zdravé a větší postprodukce nebyla vůbec nutná,“ uvádí fotograf Benedikt Renč

Finalistky České Miss 2017 na focení s jedním z nejuznávanějších českých fotografů v oblasti fashion a modelingu, Benediktem Renčem, určitě nikdy nezapomenou. Netradiční prostředí, spolupráce se špičkovým týmem, minus sedm stupňů a pózování v plavkách na Skalnatém plese v Tatrách. Oficiální fotografie finalistek České Miss 2017 odhalují nejen jejich atraktivní postavy v plavkách, ale i dívky jako modelky.

Spolupráci si Benedikt Renč pochvaluje. „Nejvíc jsem byl překvapený z toho, že holky nebyly vůbec protivné nebo nepříjemné. Naopak do toho šly víc nadšeně, než jsem čekal. A i když jsme po nich chtěli, aby si stouply do sněhu nebo vydržely venku o chvíli déle, neprotestovaly a bylo cítit, že je to baví. A to je vidět i na tom výsledku. Práci modelky nemohou dělat jen kvůli slávě nebo penězům, ale proto, že je to baví, a to bylo na tom sněhu vidět! Navíc jsou holky mladé, zdravé a větší postprodukce nebyla vůbec nutná.“ Zhodnotil focení Renč, který věří, že některé z dívek mají šanci v modelingu uspět.

„Nechtěli jsme, aby výsledkem focení byly úplně klasické fotky, kdy se dívka usmívá na fotografa. Naopak jsme chtěli, aby Benedikt dostal z holek výraz, jako kdyby fotily fashion story pro módní magazín,“ uvádí Eva Čerešňáková, která sama focení v plavkách na sněhu zažila v roce 2007, kdy byly finalistky České Miss na soustředění v Alpách. „Chceme finalistkám pomoci s budováním modelingového booku i uplatněním v modelingu a základem jsou hodně dobré a kvalitní fotky.“

Martin Ditmar k focení doplnil: „Pracujeme na tom, abychom dali finalistkám i třem vítězkám co nejlepší zázemí a prezentaci, aby měly šanci uspět a získat komerční zakázky. A to ať už při focení a přehlídkách jako modelky nebo se svými sociálními sítěmi oslovily široké spektrum svých vrstevníků, které život modelek a miss zajímá. Fotky, které v Tatrách vznikly, jsou jedinečné a budou dívky v rámci jejich kariéry provázet.“

Součástí nového konceptu České Miss je umožnit dívkám vstup do světa modelingu a co nejlépe je připravit, aby měly příležitost ucházet se o zajímavé pracovní příležitosti. „Každá z úspěšných miss se zároveň chtěla stát i modelkou, ale svět modelingu a svět miss se ubíraly jinými směry. Snažíme se tyto světy sblížit,“ vysvětluje Ditmar.

I proto si ke spolupráci Martin s Evou přizvali topmodelku Simonu Krainovou, která po celou dobu na focení dohlížela a v případě potřeby dávala dívkám rady a doporučení. U focení nechyběl ani stylista Filip Vaněk. „Vypadalo to, že focení je pro holky hodně náročné, ale opak je pravdou. Bylo podstatně náročnější pro celý produkční tým, co byl venku několik hodin a mrznul, zatímco modelka vždy přišla jen na pár minut zabalená v županu. Ben ji zvládl rychle nafotit a ona tam byla jen krátkou chvíli,“ vzpomíná na focení Vaněk, kterého také některé z dívek zaujaly.

„Překvapením pro mě bylo, že některé holky, které se mi do focení moc nelíbily, byly hodně fotogenické a příjemně překvapily. Naopak některé, na první pohled hezké, zas tolik fotogenické nebyly. S výsledkem jsem ale spokojený. S Benem, Simonou, Hristinou i dalšími jsme se naši práci snažili odvést co nejlépe. Odvedli jsme ji tak, jako ji odvádíme s topmodelkami. Když se podívám na výsledek, ať už na fotky ze Skalnatého plesa nebo ty následně nafocené ve studiu, jsou to modelingové fotky v čistém stylu. Myslím si, že jsou lepší než kdykoliv předtím a jsou určitě modernější,“ zhodnocuje Filip výsledné fotografie.

Líčení při focení supervizovala uznávaná make-up artistka Hristina Georgievska, která líčí topmodelky i herečky na titulní strany prestižních časopisů, a tým z Make-Up Institute. Na průběh dohlížela po celou dobu Simona Krainová s manželem Karlem Vágnerem, nechyběl Martin Ditmar s Evou Čerešňákovou ani mentorky finalistek – Eliška Bučková, Aneta Vignerová, Tereza Fajksová a Nikol Švantnerová.

Z šestnácti finalistek postoupí do finále pouze deset nejúspěšnější a o tom, které to budou, spolurozhodují i fanoušci v rámci hlasování na www.ceskamiss.cz Před určením finálové desítky však finalistky ještě čeká kurz přežití v přírodě a workshopy ve Villa Memories. V rámci kurzu přežití se dívky naučí základy první pomoci i přežití v přírodě, ale zároveň ukážou, jak silnými osobnostmi jsou. Výsledkem totiž bude i psychologická analýza každé soutěžící. Česká Miss má být osobnost a hledání té nejvhodnější adeptky napomůže i další ze série soustředění, které začne již 18.dubna. Samotné finále České Miss 2017 se uskuteční v červnu.  

Ema Maxová | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová