Reklama
Reklama
 Komerční článek 

Nechte se unést bublinkami na Proseccofestu!

 
Milovníci prosecca těšte se! Svátek tolik oblíbeného italského šumivého vína je opět tady! Víkend 18. a 19. května bude patřit proseccu, italským delikatesám a nádhernému výhledu na celou Prahu ve Villa Richter na Pražském hradě. Přijďte se naladit na italskou vlnu a vychutnat si květnové sobotní odpoledne v té nejlepší společnosti.

Kouzelná květnová atmosféra nejstarší pražské vinice, na několik desítek vzorků prosecca a italské speciality. Toto osvěžující šumivé víno si díky své chuti plné květinovo-ovocných tónů a jemné elegantní vůni podmaní nejednoho milovníka vín. Můžete se těšit na nabídku širokého spektra vín reprezentujících celou oblast, ale také míchané koktejly, kde hraje prosecco důležitou roli jako např. Hugo, Aperol Spritz či Mimosa.

Proseccofest Kde? Areál Villy Richter Kdy? Sobota 18. května a neděle 19. května od 12:00 do 18:00 Vstupné? 250 Kč (3 degustační žetony a sklenička budou v ceně)

Prosecco je vinařská oblast na severovýchodě Itálie představující dva regiony Veneto a Friuli ohraničené Dolomity a Jaderským mořem. Díky tomu je zde jedinečné klima vytvářející nezaměnitelný charakter vín. Dobré prosecco je suché, lehké a zpravidla má nižší obsah alkoholu, což z něj spolu s velmi jemným perlením a ovocným aroma dělá příjemné a dobře pitelné víno. Má slámově žlutou barvou s typickým jemným dlouhotrvajícím perlením.

Villa Richter je známá řadou vinařských akcí, které se v tomto kouzelném areálu s výhledem na celou Prahu konají. Svátek růžových vín zde láká návštěvníky vždy 1. května a Svatováclavské vinobraní pak 28. září na svátek sv. Václava.  

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová