Reklama
Reklama
 České celebrity 

Václav Postránecký se oblíbené role v Bobulích nedočkal

08. května 2019 15:46
Včera v pozdních hodinách zemřela herecká legenda Václav Postránecký. Podlehl vážné nemoci, se kterou bojoval statečně několik let.

Ještě před několika týdny herec vzkázal, že si na natáčení trojky svého oblíbeného filmu Bobule sice kvůli zdravotnímu stavu netroufá, doufal ale, že se mu podaří alespoň do filmu namluvit některé party.

Postránecký se závažnou nemocí bojoval několik let a kvůli vážnému zdravotnímu stavu opustil i seriál Krejzovi, kde ho nahradil Oldřich Navrátil. S televizní prací tak Postránecký skončil na podzim roku 2018, i když ještě nějakou dobu chodil hrát do divadla.

Václav Postránecký se narodil 8. 9. 1943 v Praze. Vyučil se zámečníkem. Účinkoval ve Slováckém divadle, později v brněnském Státním divadle. V letech 1969 -1978 byl členem Mestských divadel pražských. Potom vstoupil mezi členy Národního divadla.

V Národním divadle ztvárnil mnoho rolí ve hrách PALIČKOVA DCERA, KRÁL LEAR, ZE ŽIVOTA HMYZU a nebo ve hře ROMEO A JULIE (kde si zahrál Kapuleta). Do diváckého povědomí se tento český herec dostal především díky roli v seriálu Cirkus Humberto v roce 1988. V letech 1974-1979 si zahrál v seriálu 30 PŘÍPADŮ MAJORA ZEMANA. Dále následoval seriál BYLO NÁS PĚT z roku 1994, ČETNICKÉ HUMORESKY, S TEBOU MĚ BAVÍ SVĚT, ČERNÍ BARONI nebo LÉTAJÍCÍ ČESTMÍR.

V roce 1996 režíroval V. Postránecký televizní horor TRAVIS, kde si zahrál F. Němec, J. Tvrzníková nebo Josef Somr. V roce 2006 si zahrál ve filmu RO(C)K PODVRAŤÁKŮ. Později se také objevil ve svých oblíbených filmech Bobule a 2Bobule a v řadě televizních seriálů. 

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Žlučník může zlobit i relativně nenápadně. Jaké problémy horzí a kdy je nutná operace?

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová