Reklama
Reklama
 České celebrity 

Jiřina Bohdalová to spočítala. Ve filmu hraje už 83 let!

23. března 2019 09:43
Filmový festival Febiofest je v plném proudu a jeho zahajovací večer patřil tradičně předávání cen. Ministr kultury Antonín Staňek předal cenu Kristián za celoživotní přínos kinematografii herečce Jiřině Bohdalové.

„Mám z této ceny velkou radost, znamená pro mě moc, protože je pojmenována po jednom z velikánů českého filmu, se kterým jsem měla tu čest nejen hrát ve Světácích, ale dokonce jsme spolu konferovali pořad v televizi,“ řekla v děkovné řeči o Oldřichu Novém dáma, která kinematografii zasvětila opravdu celý svůj život. „Dnes dostávám cenu za práci v českém filmu, kterému sloužím od svých pěti let. Do dneška je to 83 let. Tehdy byl film ještě němý, já už jsme mluvila,“ dodala vtipně herečka.

Druhého Kristiána převzali za americkou hvězdu Petera Fondu, který se kvůli zdravotním problémům nemohl na slavnostní večer dostavit, dva pánové provázaní s nejvýraznějším filmem jeho kariéry – Bezstarostná jízda. Snímek z roku 1969 o čtyřicet let později vydala v české verzi na DVD distribuční společnost Bontonfilm, a tak si pro cenu přišel její ředitel Martin Palán a český hlas Fondy, dabér Zdeněk Mahdal. Cenu prý hollywoodskému herci jistě předají.  

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová