Reklama
Reklama
 České celebrity 

Makarenko v potížích. Její soutěž krásy Miss Czech Republic má zaregistrovanou někdo jiný

31. ledna 2019 18:06
Do finále Miss Czech Republic zbývá prakticky jen několik dní a zakladatelka soutěže Taťána Makarenko musí řešit vážné potíže. Podle podnikatele Roberta Novotného si stejný název zaregistroval on a to mnohem dříve, než bývalá modelka. Vypadá to tedy na pořádné patálie a také soud.

Novotný totiž tvrdí, že Makarenko používá jím zaregistrovaný název neoprávněně. Zároveň ji žádá a vyzývá, aby s tím přestala. „Na nic nereagovala. V srpnu jsme se tedy obrátili na soud s žádostí o vydání předběžného opatření, kdy na základě našich předložených důkazů nám soud dal za pravdu a předběžné opatření vydal,“ řekl pro Super.cz Novotný, který tvrdí, že ochrannou známku na Miss České Republiky a Miss Czech Republic má v držení on. Makarenko si zřejmě myslí, že dělat mrtvého brouka je dobrá věc, zřejmě se ale plete. Kdyby na některou z předešlých výzev reagovala, možná už mohlo být vše dávno vyřešeno.

Teď to spíš vypadá, že vše bude řešit soud. „Byli jsme nuceni podat žalobu, kterou žádáme, aby bylo upuštěno od nekalosoutěžního jednání a uložen zákaz užívání názvu Miss Czech Republic, ke kterému nezískala žádná práva a uvádí veřejnost v omyl uváděním nepravdivých tvrzení. Právní zástupce zaslal opakovaně doporučenou výzvu s tím, že do druhé poloviny října 2018, kdy jsme odstartovali plnohodnotný ročník Miss České republiky, jsme byli připraveni k dohodě, jejíž součástí mělo být nezveřejnění výše uvedených informací,“ dodal Novotný.

Podle Makarenko je to jen snaha její soutěž zdiskreditovat. Vypadá to tedy, že se odehraje souboj právníků a letos si užijeme dvě "velké" soutěže krásy. Nakonec s největší pravděpodobností zůstane jen jedna, druhá bude soudně zakázána. Která to bude? Na to si musíme ještě počkat. 

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová