Reklama
Reklama
 Večírky 

Jiří Korn je držitelem Ceny Thálie, přihlížela i manželka

25. března 2018 16:41
V sobotu 24. března byly v Národním divadle uděleny 25. Ceny Thálie. Přímý přenos sledovali diváci prvního programu České televize.

První byla udělena Cena Thálie v oboru činohra pro herce do 33 let, mířila do Ostravy Ivanu Dejmalovi. V oboru opera převzala cenu Maida Hundeling za roli Desdemony v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě a v kategorii muži pak cenu získal Svatopluk Sem za roli Giorgia Germonta v opeře La traviata, kterou uvedlo Jihočeské divadlo v Českých Budějovicích. Cenu za celoživotní mistrovství v oboru opera získal Miroslav Švejda.

Paní Danversová v inscenaci Rebecca Národního divadla moravskoslezského v Ostravě přinesla cenu Kataríně Hasprové v oboru muzikál, opereta nebo jiný hudebně dramatický žánr. V kategorii muži obdržel Cenu Thálii Peter Pecha za roli Rockyho ve stejnojmenném muzikálu. Cenu za celoživotní mistrovství si převzal Jiří Korn.

Moderátor večera Václav Moravec ohlásil předání Ceny Thálie za šíření divadelního umění v televizi. Tato nová cena byla udělena prezidiem Herecké asociace panu Františku Filipovi.

V oboru balet, pantomima nebo jiný tanečně dramatický žánr zvítězila v ženské kategorii Nikola Márová. Nominaci získala za roli Matky v inscenaci Svěcení jara (v rámci programu Timeless) na scéně Národního divadla v Praze. Kategorii muži ovládl Ondřej Vinklát jako Vyvolený taktéž ve Svěcení jara. Cenu Thálii za celoživotní mistrovství převzal Richard Böhm.

Následovala cena Kolegia za mimořádný umělecký přínos českému divadelnímu umění, kterou získal Jiří Srnec.

Cenu Thálii za celoživotní mistrovství v oboru loutkové divadlo obdržel Bohuslav Šulc. Jako poslední byly vyhlášeny ceny v oboru činohra. V kategorii ženy zvítězila Tereza Dočkalová, která v Divadle pod Palmovkou zahrála Noru ve stejnojmenné inscenaci. V kategorii muži získal cenu Daniel Bambas za Edwarda Kynastona v Krás(k)a na scéně. Inscenaci uvedlo Městské divadlo Mladá Boleslav. Ceny vyhlašovali zástupci uměleckého světa – jmenujme Terezu Kostkovou, Barboru Munzarovou, Petru Černockou a Vlastimila Harapese. Večer proběhl za účasti hlavních partnerů, kterými byli Česká televize, Český rozhlas Dvojka, Intergram, Mountfield, Alukov a Národní divadlo. Závěrečné slovo patřilo novému prezidentovi Herecké asociace Ondřeji Kepkovi.  

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová