Reklama
Reklama
 Zahraniční celebrity 

Češi šílí ze Zanzibaru!

07. února 2018 06:11
Ať už toužíte po romantice, luxusu nebo si prostě chcete jen oddechnout – vydejte se na Zanzibar. Je to takový malý ráj na zemi, který stojí za navštívení. Oblibu Zanzibaru rovněž potvrzuje stoupající návštěvnost ostrova, která meziročně vzrostla o 28 % na 376.000 hostů za rok. Jedná se tak o jednu z nejrychleji rostoucích destinací v Indickém oceánu.

Zanzibar je typický rozmanitostí, a to nejen zajímavou kuchyní, v níž se mísí africké a arabské vlivy, ale také plážemi, které se mění před očima. Ráno můžete zaznamenat odliv až několik stovek metrů, což přímo vybízí k dlouhým procházkám po bílých plážích a hledání mušlí. Během pár hodin se pláž změní k nepoznání a báječně si zaplavete.

Ideální doba pro návštěvu ostrova je od zimy do jara (listopad – březen), kdy můžete očekávat až 30 stupňů, na obloze ani mráček a teplotu oceánu okolo 25 stupňů. To vše je velmi velké lákadlo pro návštěvníky z Česka, kteří si tak krátí dlouhé zimní období.

Pokud se nechcete jen povalovat na pláži zapůjčte si skútr nebo auto a objeďte si ostrov po své vlastní trase. Díky tomu tak poznáte jeho různorodost. Zjistíte, že Zanzibar je typický palmami, banánovníky, vůní čerstvého ovoce a koření, ale taky vřelým a srdečným přístupem domorodců.

Kousek Česka
Chcete-li vážně poznat to nejlepší ze Zanzibaru vydejte se do části Pongwe do Tulia Zanzibar Unique Beach Resort (www.tuliazanzibar.com). Tento resort vybudovaný Čechy byl otevřen před 2 lety a hosté si jej zamilovali. Je to ideální místo na líbánky, romantický pobyt nebo na dokonalý relax. Postará se o vás srdečný personál, a tak si doopravdy přijdete jako v ráji. Navíc se zde domluvíte česky a se nemusíte obávat jazykové bariéry.

Jak se sem dostat?
Jednoduchou cestou je zakoupení několikadenního zájezdu u cestovní kanceláře, které obvykle nabízejí široké portfolio resortů a hotelů. Pokud se vám ale zrovna nehodí její termíny, kupte si letenku a mrkněte na některý z rezervačních portálů, kde najdete hotely od 1000 Kč/noc až po 15 000 Kč/noc. V těchto případech je cena přímo úměrná kvalitě, a tak si předem ujasněte, co od ubytování očekáváte a kolik jste ochotni utratit za celý pobyt. 

kaja | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová