Reklama
Reklama
 Zahraniční celebrity 

Tahle svatba šokovala celý svět! Že se tihle dva vezmou, nikdo nečekal!

27. května 2016 03:06
Včera tomu bylo dvaadvacet let, kdy se konala první svatba Michaela Jacksona. Tato událost vyvolala obrovský mediální rozruh. Svou o 10 let mladší manželku Lisu Marii Presley, dceru Elvise Presleyho, si vzal po čtyřměsíční známosti, krátce poté, co se sama rozvedla. Vzali se 26. května 1994 v Dominikánské republice, ale veřejnost se o tom dozvěděla až o tři měsíce později. Lisu Marii zpěvák znal od dětských let a nikdy se netajil tím, že ji velmi miloval a že mu svým odchodem ublížila.

Pár musel čelit mediálním spekulacím, že se oddal pouze za účelem napravení Jacksonovy reputace, která byla poškozena proběhlým soudním řízením o zneužívání tehdy 13letého syna Jordana Chandlera. Svět měl uvěřit a vzít na vědomí, že fáma o Michaelových pedofilních sklonech není nic, než sprostá pomluva.

Manželství skončilo v lednu roku 1996. Lisa Marie Presley dnes mluví o svém bývalém manželovi s úctou a láskou. Poukazuje však na jeho známou sebedestruktivní činnost, která ničila emocionálně všechny jeho blízké. Po Jacksonově předčasné smrti byla Lisa velmi zarmoucená. Novinářům pak sdělila, že zpěvák často mluvil o své smrti. I když tvrdí, že jejich manželství bylo postaveno na lásce, přiznává, že šlo o citově velmi náročný vztah. „Začala jsem být nemocná a velmi emočně vyčerpaná ve snaze ho zachránit od jeho sebedestruktivního chování a od těch odporných supů a pijavic, které on vždycky přitahoval jako magnet. Přerostlo mi to přes hlavu," líčila v rozhovorech.

Jackson zemřel 25. června 2009 v Kalifornii na selhání srdce. Za příčinu náhlého úmrtí byla určena akutní otrava silným sedativem propofolem. Podle provedené pitvy bylo ale zpěvákovo srdce silné, jeho tělesná váha odpovídala výšce postavy, a ačkoli mu byla zjištěna artritida a chronický zánět plic, byl to prý celkem zdravý padesátník.  

Ema Maxová | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová