Reklama
Reklama
 České celebrity 

Bojovník za zdanění církevních restitucí Zimola, i to je kandidát na předsedu ČSSD

14. února 2018 14:03
Mimořádný sjezd ČSSD, další ostře sledovaná politická záležitost, se bude konat už za několik dní. Na předsedu strany, která v posledních parlamentních volbách zaznamenala velký debakl, kandiduje rekordní počet osobností. Bývalý jihočeský hejtman Jiří Zimola je jednou z nich.

Do boje o předsednický post zcela jistě zasáhne i téma zdanění církevních restitucí, které Jiří Zimola dlouhodobě prosazuje. Jihočeši zažehli spor uvnitř sociální demokracie ohledně církevních restitucí už v roce 2016. Tehdy ještě sociálnědemokratický hejtman Jiří Zimola a jeho zastupitelstvo v Jihočeském kraji předložili poslancům návrh na zdanění miliardových restitučních náhrad církvím. Premiér a předseda strany Sobotka však tehdy zdanění ostře odmítl.

Uvidíme, zda téma, které bylo dalším ostrým konfliktem mezi Jihočechy a centrálou ovlivní i nedělní volbu šéfa strany. Zimolův návrh na zdanění církevních restitucí dlouhodobě podporuje prezident Miloš Zeman a prosazuje ho také KSČM. Částečně je mu nakloněn i premiér Babiš. Už v roce 2016 se Zimolův návrh stal předmětem vnitrostranického boje uvnitř ČSSD a boj pokračuje i nyní. Podle kuloárních informací uvnitř ČSSD spolu před volebním mimořádným sjezdem bojují uvnitř strany tři různé názorové frakce. 

Ema Maxová | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Doby, kdy Missky byly samá kost a kůže, jsou dávno pryč. Podívejte se s námi

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová