Reklama
Reklama
 České celebrity 

BERNHARDT očima přední módní kritičky Františky Čížkové

03. června 2019 07:54
Česká, dlouholetou historií jištěná oděvní značka Bernhardt s novou, stylistou Filipem Vaňkem vytvořenou kolekcí, jež sestává z pánských, dámských, ale i k dětem cílených řad modelů, rozhodně stojí za pozornost a troufám si tvrdit, že její filozofie výroby, servisu a nabídky dokáže v těžké konkurenci trvale oslovit.

Za jedno z es, s nímž na trhu Bernhardt hraje, považuji fakt, že nabídka pro jeho značku typického byznys stylu uceleně pokračuje vysoce formálními, společenský dress code Black Tie či White Tie prezentujícími smokingy, žakety či fraky šitými na míru. A když je potřeba, vyhotovenými v expresní lhůtě, co je další, zdaleka ne vždy samozřejmé plus.

Větším trumfem jedinečnosti je však pro mě skutečnost, že si Vaněk s danou byznys fashion hraje. Dokáže ji kreativně odlehčit, aniž by se zpronevěřil daným pravidlům, ubral na eleganci. On zkrátka nenudí a jeho invence se především, což z podstaty vyplývá, promítá v dámské řadě variující pánský styl. Jedná se o modely na den i s etiketou svázané události s tím, že jde o sofistikovaně jednoduché kreace, jež jsou v druhém plánu sexy údernější než s prvoplánovou erotikou kupčící modely. Smokingové k zemi sahající šaty bez rukávů s dvouřadým zapínáním, jež prezentuje tvář současné kolekce, modelka Simona Krainová, budiž příkladem.

To nejlepší zmíním nakonec. Tím nejlepším je, že Bernhardt spolu s Vaňkem zařadili do nové kolekce děti. Tím se stali na trhu bezkonkurenční, neboť tuzemská oděvní scéna na formální oblečení maličkých včetně teenagerů (zejména chlapců) nepamatuje. Na poli vkusu a kvality rozhodně, což považuji vzhledem k ostudnému, stále panujícímu nedostatku etikety, kinderstube, jímž trpí nejen ulice, ale i tzv. společenská elita, jměním oplývající high society, za trestuhodné. A o to víc si tohoto počinu, jenž jsem si pojmenovala jako Family projekt, vážím. Je velkou výzvou do budoucnosti. Tleskám mu!

P.S. Se Simonou Krainovou se ženy lehce ztotožní. Způsob, jakým prezentuje modely, jež v patřičném stylingu vyzní na nositelkách všech věkových kategorií, je přirozený. Uvěřitelný. Její manžel a manažer Karel Vágner spolu s jejich syny do Family projektu pasují. Filip Vaněk zadání značky, zákazníky, k nimž míří, respektuje a Bernhardt mu dává potřebnou dávku tvůrčí svobody. Vaněk je ukázněný, neexhibuje, ctí zákazníky, poptávku trhu a komerci pouze koření. A to není málo, řekla bych.  

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová