Reklama
Reklama
 Zahraniční celebrity 

Raper Macklemore je slušňák. Je totiž vyléčený alkoholik

07. června 2018 16:47
Pod pseudonymem Macklemore se skrývá čtyřiatřicetiletý Američan Ben Haggerty. Ač nevyrůstal v rodině alkoholiků, na ulici nebo v chudinském ghettu, jak to bývá u raperů časté, ale naopak v láskyplném domově a svá studia zakončil bakalářským titulem, drogovému peklu a těžké závislosti na alkoholu v dospělosti beztak neunikl. Oba démony už ale dávno překonal a z tracku Drug Dealer, ve kterém na čas závislosti vzpomíná, se stal fenomén.

Do hip hopu, konkrétně skupiny Digital Underground, se Macklemore zamiloval už v šesti letech a v patnácti začal psát první texty. Po sólovém debutu The Language of My World (2005) navázal v roce 2009 spolupráci s producentem Ryanem Lewisem, se kterým v roce 2012 vydal album The Heist. Zejména díky singlu Thrift Shop, který se okamžitě po vydání vyhoupl na první příčku v hitparádě Billboard a od kterého se prodalo přes 1,3 milionů kusů, se z desky stal celosvětový hit, následně oceněný čtyřmi soškami Grammy! O čtyři roky později hvězdný tandem Macklemore & Ryan Lewis vydal druhé studiové album s názvem This Unruly Mess I’ve Made, ze kterého pochází i platinou ověnčený singl Downtown. Závěrem září letošního roku se Macklemorova diskografie rozrostla o jeho druhou sólovou desku Gemini, jejíž vydání předcházely singly Glorious (94 milionů zhlédnutí na YouTube) a Marmelade, kterou tamtéž zhlédlo dokonce 105 milionů diváků. Aktuální třetí videoklip Good Old Days s hostující Keshou si nenechalo zatím ujít 22 milionů Macklemorových fanoušků, kterých má jen na YouTube přes 5 milionů. Je jedním ze dvou raperů, jejichž singl dosáhl diamantového prodejního statutu. Tím druhým je samozřejmě Eminem.

Macklemore se na konci měsíce představí živě na Aerodrome Festivalu v Panenském Týnci jako jedna z hlavních sobotních hvězd. 

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová