Reklama
Reklama
 Zahraniční celebrity 

Metallica daruje českým dětem 72 000 školních obědů za téměř 1,8 milionu korun!

21. srpna 2019 07:40
Neuvěřitelné se stalo skutečností. Metallica se rozhodla opět z vlastní iniciativy podpořit projekt Obědy pro děti. Minulý rok darovala celkem 19 000 obědů v hodnotě 475 000 Kč. Letos byla částka téměř čtyřnásobná! „Díky Metallice podpoříme dalších 360 potřebných dětí po celý školní rok, což znamená 72 000 obědů,“ komentuje s obrovskou vděčností Jana Skopová, manažerka charitativních projektů Women for Women o.p.s.

Jako poděkování kapela obdržela speciální dárky, které pro ně připravila agentura Comtech Can v rámci pro bono spolupráce. „Členové kapely Metallica od nás jako ocenění obdrželi keramický talíř symbolizující platinovou desku za 19 000 darovaných obědů školákům v loňském roce a dále retro kazeťák v obědovo metalovém stylu se speciálním singlem Nothing else matters nahraným na tácy, talíře, skleničky a příbory. V závěru singlu nechybělo ani poděkování zástupkyně dětí v angličtině. Členové kapely byli při předání šeku velmi přátelští a vřelí. Velmi se zajímali o projekt a měli obrovskou radost, že i díky jejich pomoci budou moci děti sdílet společný čas u školního oběda,“ sdělila s dojetím Ivana Tykač, ředitelka Women for Women, která s kolegyněmi osobně přebírala šek od kapely za projekt Obědy pro děti.

Minulý rok Metallica podpořila děti 25 Kč z každé prodané vstupenky, celkem tak darovala až 19 000 školních obědů, což bylo 475 000 Kč. Peníze stejně jako minulý rok i letos poputují na transparentní účet projektu Obědy pro děti a poté poputují na zaplacení obědů po celý školní rok až pro 360 dětí!  

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová