Reklama
Reklama
 Seriály & Filmy 

Herečka Sandra Nováková se chystá s rodinou opustit Čechy

15. srpna 2019 07:30
Herečka Sandra Nováková se rozhodla zabalit kufry. Ovšem rozhodně nejede na dovolenou. Místo toho si sedmatřicetiletá herečka pohrává s myšlenkou, že nadobro opustí Čechy.

Podnět k radikální životní změně nevzešel od ní, zrodil se v hlavě jejího partnera Vojty Moravce. Ten přitom ve svých úvahách nemířil jen za hranice republiky, nový život si vysnil ve vesmíru. Do příprav na něj zapojil naplno i tříletého syna Mikuláše. Naštěstí jen před kamerou. Tříčlenná rodina si společně zahrála v jeho seriálu Český vesmír.

Syn sympatického páru známého mimo jiné ze seriálu Modrý kód, ve kterém si Sandra zahrála a Vojta ho režíroval, ve svém věku velmi rychle pochopil, jak to na světě funguje. Za spolupráci se svými rodiči vyžaduje často odměnu. „Musím říct, že princip honoráře pochopil Mikuláš velice rychle a ihned toho začal zneužívat. Stalo se jednou, že nebyl v rozpoložení pro natáčení a plnění úkolů, tak jsme mu slíbili hračku, když to s námi vydrží. Pak už ji vyžadoval vlastně pokaždé,“ vypráví Sandra o tom, jaké páky použila na svého potomka, aby ho udržela před kamerou při natáčení seriálu Český vesmír, jehož autorem je hereččin partner Vojtěch Moravec. Ten kromě toho, že ho vytvořil, si v něm také zahrál hlavního hrdinu Míru Čecha.

Jedenáctidílný příběh svérázného vynálezce, který je k vidění na internetové televizi Mall.tv, byl pro malého Mikuláše první hereckou příležitostí. „Myslím, že si ještě pořádně neuvědomoval, že hraje…vlastně ani nic nehrál, jen se choval přirozeně v dané situaci. Někdy samozřejmě neměl náladu, ale většinou ho to bavilo. Bral to, myslím, jako dobrodružství. Má povahu cestovatele, miluje objevování nových míst, moc chvíli neposedí. Je nadšený pro každou procházku nebo pro výlet kamkoliv. A protože Český vesmír nevznikal jen na jedné lokaci, šlo to dobře,“ popisuje Sandra průběh rodinného natáčení. Sama by se do vesmíru ale nejspíš nikdy nevydala. „Tuhle ambici jsem v sobě nikdy neměla. Strach z neznámého, z toho nekonečného prostoru vítězí nad touhou. Vždycky, když vidím nějaký dokument o vesmíru, uvědomuji si, jak jsme vlastě nepatrní a nedůležití v celé jeho velikosti,“ uzavírá herečka. 

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová