Reklama
Reklama
 České celebrity 

Lucie Křížková přiznala zdravotní potíže

23. září 2018 17:30
Lucie Křížková je máma dvou malých čiperných dětí, a tak není divu, že občas padá únavou. Přiznala ale, že jí její zdravotní stav komplikuje mezi lidmi velmi častý jev - nedostatek železa v krvi, což jí může způsobovat celou řadu nepříjemností, jako například padání vlasů, lámání nehtů nebo právě nedostatek energie.

Lucie vysvětluje, že její stav se zhoršil, když byla těhotná: „Měla jsem nedostatek železa během těhotenství. Užívala jsem přípravky na doplnění železa, po kterých mi ale bylo nevolno. Nedávné krevní testy opět odhalily nízkou hladinu železa, proto jsem neváhala vyzkoušet doplněk stravy. Nepozoruji žádné nežádoucí vedlejší účinky a po měsíci užívání se cítím mnohem lépe, nejsem tolik unavená a mám více energie. Jsem zvědavá, co ukážou krevní testy po třech měsících užívání."

Železo lze do organismu doplňovat pomocí vyváženého jídelníčku, pokud je ale už jeho nedostatek příliš velký, je třeba sáhnout po doplňcích stravy. Doplňky stravy je doporučené užívat vždy, když má organismus zvýšené požadavky na železo. Jsou vhodné pro těhotné a kojící ženy, ale také ženy před a během klimakteria, seniory, rostoucí děti, sportovce nebo při redukční dietě. 

Kateřina Malá | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Žlučník může zlobit i relativně nenápadně. Jaké problémy horzí a kdy je nutná operace?

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová