Reklama
Reklama
 České celebrity 

Sympatický herec Martin Dejdar má svoji první bustu. Neuvěříte, kolik stála!

28. července 2017 06:15
Herec Martin Dejdar (52) má svoji první bustu. Tedy není s jeho tváří, ale s obličejem Barta Simpsona, který je s Martinem díky dabingu spojený už roky.

Oblíbeného herce jsme potkali v muzeu Lega, kde Martin odhaloval Barta Simpsona a kde byla k vidění i obří Socha Svobody, která byla postavená z 30 000 kostek. Stavba symbolu Ameriky trvala 3 měsíce a je neuvěřitelných cena 450 000 Kč. Bart Simpson je menší, postavený z 5 000 kusů kostiček. Stavba trvala 100 hodin a cena rovných 30 000 Kč.

Martin se řídí heslem „kdo si hraje, nezlobí“ a tak se s chutí ujal role průvodce Muzea kostek. „Je to moc hezký projekt, který vymyslel můj kamarád Miloš Křeček. U nás kostky byly vždy hračka číslo jedna. Ještě dneska se Sárou rádi skládáme,“ řekl Martin Dejdar, který na závěr prohlídky odhalil nové modely. „Jelikož mám rád Ameriku, tak jsem se ji snažil formou modelů nabídnout i v Praze. Věřím, že se to bude nejen dětem, ale i dospělým líbit,“ dodal Martin Dejdar, který si sám pozval na akci také své kolegy z branže.

Muzea nabízí pokaždé něco originálního a k vidění jsou nejen aktuální sety, ale i modely starší padesáti let. Proto každá generace návštěvníků nalézá v muzeu modely stavebnic, které jsou připomínkou jejich dětství.

Tudíž k pravidelným zákazníkům patří nejen děti, ale i dospělí. Obchod pak nabízí celou škálu stavebnic v ČR jinde neprodávaných. To je také zásluha pana Miloše Křečka, který jezdí po světě a vykupuje i staré, ještě nerozbalené, stavebnice. Samotné muzeum pak vystavuje exponáty, které jsou tematicky rozdělené. Pohromadě je Lego Technik, Racers, City, Star Wars a další. Zajímavostí jsou modely vydané k jednorázovým oslavám, případně vztahující se k danému místu. A přesto vyrobené a vydané firmou LEGO, ovšem ve velmi omezeném počtu kusů. Většina modelů má informační štítek, kde je název setu, rok výroby, počet kostek a číslo. Nejstarší model je dokonce už z roku 1949.

Kromě další regionální expanze je snem pana Křečka vybudovat „kostkové“ muzeum slavných osobností. A kdo se může těšit na svoji sochu jako první? „Kdo jiný, než přece Martin Dejdar,“ uzavírá. 

Ema Maxová | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Žlučník může zlobit i relativně nenápadně. Jaké problémy horzí a kdy je nutná operace?

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová