Reklama
Reklama
 Zahraniční celebrity 

Ben Stiller promluvil o své nemoci: Měl jsem agresivní formu rakoviny.

10. října 2016 03:49
Herec Ben Stiller (50) oznámil, že před dvěma lety mu diagnostikovali rakovinu prostaty. Ačkoli je to jeden z nejlépe léčitelných nádorů, pokud je ale diagnostikován pozdě, je také jedním z nejsmrtelnějších. Padesátiletou hollywoodskou hvězdu ale na přítomnost markerů v krvi testovali včas. Před dvěma roky ji však tato informace naprosto zastavila.

Nádor, který měl podle lékařů pět let, objevili po speciálních testech. Do té doby o nemoci netušil, neměl ani žádné příznaky.

„Přišlo to jako z čistého nebe. Netušil jsem nic. Nejprve jsem nevěděl, co se stane. Byl jsem vyděšený. Prostě to zastaví vše ve vašem životě, protože nemůžete plánovat film, když nevíte, co se bude dít,“ svěřil Ben v rozhovoru pro rozhlasovou stanici SiriusXM.

Stillerovi lékaři nalezli v krvi prostaticky specifický antigen (PSA), který se objevuje od počátku vzniku nádoru.

„Chtěl jsem o tom mluvit kvůli tomu testování… mám pocit, že mi to zachránilo život. Je to druhá nejsmrtelnější rakovina, ale také jedna z těch nejléčitelnějších,“ dodal otec čtrnáctileté Elly a jedenáctiletého Quinna, které má s manželkou Christine Taylor.

„Když jsem se dozvěděl více o té nemoci (důležité je nehledat na Google ‚lidi, kteří zemřeli na rakovinu prostaty‘, hned jak vám rakovinu prostaty diagnostikují), byl jsem rád, že jsem měl neuvěřitelně štěstí. Rakovinu mi zjistili dostatečně včas, abych se mohl léčit. A také proto, že můj internista mi udělal test, který nemusel,“ napsal herec na Twitteru.

Herec šel na operaci v srpnu 2014, dva měsíce poté co se dozvěděl, že má rakovinu. V září mu pak lékaři řekli, že je zdravý. Rakovinu prostaty mu diagnostikovali ve věku 48 let. Herec nyní vyzývá muže, aby šli na preventivní prohlídku už v mladším věku. 

Ema Maxová | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Žlučník může zlobit i relativně nenápadně. Jaké problémy horzí a kdy je nutná operace?

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová