Reklama
Reklama
 Sexy 

Silný příběh krásné surfařky Bethany Hamilton: Ve 13 letech jí žralok ukousl ruku, ale ona surfuje dál!

05. června 2016 01:29
Bethany Hamilton se narodila do rodiny surfařů na havajském ostrově Kauai. Právě na Havaji na ni ve 13 letech zaútočil pětimetrový žralok tygří. Měla velké štěstí, že žralok zaútočil jen jednou. Snažila se okamžitě doplavat na břeh. Její kamarádi si nejprve mysleli, že si dělá legraci, ale když si všimli krve, spěchali jí na pomoc.

Tehdy třináctiletá Bethany přišla nejen o ruku, ale také ztratila přes 60 procent krve. Podstoupila několik operací. Malá velká bojovnice však přežila. Měla neuvěřitelně pozitivní postoj.

Svůj sen stát se profesionální surfařkou Bethany Hamilton nevzdala. A svou vůlí se stala inspirací pro mnohé lidi. Ze surfu neslezla ani v době, kdy byla těhotná. Surfovala ještě v devátém měsíci těhotenství!

Nemá sice levou ruku, ale životní optimismus ji rozhodně neopustil. Přesto při vzpomínce na okamžiky, které jí navždy změnily život, zamrazí. "Měla jsem svou levou paži ve vodě, když se zničehonic objevil žralok. V tom okamžiku po mně chňapl a moře se zbarvilo rudě," vzpomínala před časem Bethany.

Krásná surfařka Bethany se v roce 2013 vdala. Deset let po tragédii, která ji a její rodinu zasáhla.

Vzhledem k tomu, že přišla o ruku, se Bethanin příběh vysílal ve stovkách médií a byla mnohokrát oceněna. Stále veřejně vystupuje a má závazky v televizích a rádiích. V říjnu 2004 se podělila o svůj životní příběh v autobiografii s názvem Soul Surfer. O sedm let později byl natočen stejnojmenný film. Bethany byla také inspirací pro dokumentární film Becky Baumgartenerové Heart of Soul Surfer, jenž byl natočen v roce 2007. Mimoto se její životní příběh stal námětem několika knih.

Bethany je nejen neuvěřitelně silná žena, ale má také dobré srdce. Má svou vlastní nadaci, Friends of Bethany, která podporuje ty, co prožili traumatickou amputaci. Podílí se na mnoha dalších dobročinných akcích. Je velkou inspirací pro lidi s podobným osudem. 

Ema Maxová | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Žlučník může zlobit i relativně nenápadně. Jaké problémy horzí a kdy je nutná operace?

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová