Reklama
Reklama
 Zahraniční celebrity 

Leonardo DiCaprio bojuje proti palmovému oleji. Zadělal si tím ale na pěkný problém!

21. května 2016 02:39
Hollywoodský herec a letošní držitel Oscara Leonardo DiCaprio rozzlobil indonéskou vládu. Kritizoval totiž palmové plantáže v Indonésii, které jsou zkázou pro deštné pralesy a ohrožená zvířata. Herci teď za jeho výroky hrozí zařazení na černou listinu!

Na svůj účet na Instagramu umístil fotografie, u kterých mimo jiné konstatoval, že „expanze palmových plantáží rozdělují lesy, přerušují klíčové migrační koridory slonů, a ničí tak toto jedinečné místo“.

Mluvčí generálního ředitelství pro imigraci na ministerstvu spravedlnosti a lidských práv Heru Santoso prohlásil, že DiCaprio zneužil své návštěvy k diskreditaci tuzemského odvětví výroby palmového oleje a indonéské vlády. Povyk kolem palmového oleje zdaleka neutichá, a to nejen kvůli spotřebitelům, kteří najednou začali číst etikety, ale i aktivistům z řad známých osobností.

Leonardo DiCaprio sice vzbudil pozitivní ohlasy svým oscarovým projevem, ale na nedávné návštěvě Indonésie sklidil místo potlesku málem zápis na černou listinu. Od roku 1998, kdy založil svou nadaci Leonardo DiCaprio Foundation, se intenzivně snaží o udržitelnou budoucnost naší planety. Skrze veřejné kampaně a mediální publicitu Leo přivádí pozornost ke čtyřem klíčovým oblastem – ochraně biodiverzity, zachování stavu oceánů a nedotčených přírodních krajin a změně klimatu. Jméno Leonardo DiCaprio má zvuk. A božský Leo má milióny fanoušků na všech sociálních sítích.

DiCaprio však není jedinou hollywoodskou hvězdou, která popudila indonéskou vládu kritickými poukazy na její přístup k ochraně životního prostředí. Také Harrison Ford po návštěvě několika indonéských národních parků vyvolal rozruch rozhovory s aktivisty, obchodníky a vládními činiteli.  

Ema Maxová | StarOnline.cz
KOMENTÁŘE

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a společnou fotografii z dětství

Styl

Stovky tisíc lidí v Česku netuší, že mají nemoc, která hlásí příchod cukrovky

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve

1. Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

2. Hanychová zase šokuje! Tajně vdala a už se pochlubila i snubními prstýnky

3. Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

4. Seriálová hvězda Radim Fiala alias doktor Hanák: Praktikuji rozumný adrenalin

5. Hazard nesnáším. Někdy ale neodolám a sázím, přiznává Andrea Kalivodová